Frequently Asked Questions - Verhuurders

Technische vragen

U kunt kiezen uit:

• tot 3 gratis BASIC vermeldingen (max. 1 per object!)
  • één PLUS vermelding met extra verwijzingen naar meerdere objecten.
  • meerdere PLUS vermeldingen, één per object (maximale exposure).

Voor optie 1 en 3 is het nodig extra accounts te openen met ieder een eigen loginnaam. U kunt wèl steeds hetzelfde e-mail adres gebruiken.
Dat gaat heel simpel:

• open een nieuw account en gebruik bijv. de naam van uw eerste huisje, of uwnaam1.
  • u ontvangt de login naam en het password per mail.
  • log in (dat kan ook rechtsonderin op https://www.huisjes.net) met de gegevens uit de mail.
  • doorloop alle stappen in het dashboard
  • nadat u alle stappen doorlopen heeft klikt u op logout (rechtsboven).
  • open nog een account (oranje button onderin het hoofscherm)
  • gebruik nu de naam van het tweede huisje, of uwnaam2.
  • u ontvangt de login naam en het password per mail.
  • log in (dat kan ook rechtsonderin op https://www.huisjes.net) met de gegevens uit de mail.
  • doorloop alle stappen in het dashboard
  • nadat u alle stappen doorlopen heeft klikt u op logout (rechtsboven).

Etc.

Bewaar uw login naam en password zodat u later eventuele wijzigingen kunt aanbrengen.

Check svp de volgende stappen:

• u kijkt op de huisjes site in het juiste land?
  • u heeft uw huisje aangemeld? Zo niet: Open een (gratis) account
  • u heeft uw aanmelding kunnen publiceren (de laatste stap)?
  • u kreeg hierna de melding dat uw huisje is toegevoegd en geen foutmeldingen?

Dan kijkt u waarschijnlijk naar een oude versie van onze site.
Uw browser bevat een buffer geheugen (cache) die kopieen maakt van de sites die u bezoekt.

U kunt proberen of de toetscombinatie Control+Shift+R werkt (hiermee ververst u de cache).
Houdt de toetsen Ctrl én Shift tegelijktijdig ingedrukt en druk dan even kort op de R toets.

Probeer anders de volgende link (deze omzeilt de cache):
Plaats ?nocache=true achter het adres van de site. Bij huisjes.fr wordt dat: https://www.huisjes.fr?nocache=true

Probleem bij plaatsen link?

De link terug is een gewone link, het maken gaat net als de overige links op uw website.
Hoe dat werkt is afhankelijk van de gebruikte methode om uw website te onderhouden/bouwen.

Als u direct in HTML code werkt of WordPress gebruikt, of Wix, of Weebly, of Jimdo of Squarespace hebben we instructies op maat in de aanwijzingen. Als u bent ingelogd, klik op HELP bij de laatste stap en klik op de gebruikte methode.
Als u hierbij problemen ondervindt; geeft u svp aan ons door welke stap het probleem vormt.

Als u een andere methode gebruikt om uw website te onderhouden; Kunt u ons het internet adres van uw methode doorgeven, dan kunnen we uitleggen hoe een link opnemen in uw geval werkt.

In het algemeen geldt:

• wijzig de te knippen en plakken link code niet.
    • Vergelijk de exacte link code op uw site met die in het dashboard van huisjes.
  • de code is alleen geldig terwijl u ingelogd blijft.
    • als u inmiddels het dashboard heeft afgesloten:
      • log opnieuw in het dashboard en kopieer en plak de link code opnieuw

Probleem melding ‘Het is helaas nog niet correct’ blijft terugkeren?

• Heeft u al geklikt op de link OP UW WEBSITE?
    • doe dit svp alsnog als u dat nog niet gedaan heeft.
  • Wat gebeurde er na het klikken op de link op uw website?
    • niets bijzonders - u ging gewoon naar de huisjes.fr/de/dk/etc site
    • helemaal niets - waarschijnlijk heeft u de links als tekst geplakt, niet als internet adres.
    • u kreeg een foutmelding?

Als u er niet uitkomt kunt u op de knop FEEDBACK klikken en om support vragen. Geeft u svp een eventueel getoonde foutmelding door.

Als alternatief kunt u overwegen een Plus vermelding te nemen (19,95 ex btw per jaar), daarbij is geen link terug vereist en profiteert u van een de overige voordelen (een moderne makkelijk te onderhouden mini-site, extra exposure van uw accommodatie, etc.) Als u bent ingelogd kunt u op de blauwe button onderin het scherm klikken, en voor upgrade kiezen (dan behoudt u de reeds ingevoerde gegevens).

Op een PLUS vermelding/minisite kunt u in bijna alle velden ook HTML code gebruiken.
(meer uitleg is te vinden op: https://www.w3schools.com/html)

Als u HTML te ingewikkeld vindt:
U kunt ook MARKDOWN codes gebruiken, dat is eenvoudiger dan HTML.

Voorbeeld:
Tekst vet maken: plaats ** direct voor en direct achter de tekst.
Nieuwe regel forceren: plaats twee spaties

Een eenvoudige uitleg van Markdown vindt u op:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Markdown

Let op: javascript kan NIET worden opgenomen vanwege technische redenen.

Sommige foto’s zijn minder geschikt om in het overzicht te plaatsen (we moeten een middenweg vinden om alle verschillende formaten foto’s gelijkmatig weer te geven).

U kunt het beste een andere foto proberen door nogmaals op de zwarte EDIT PHOTO button onderaan de betreffende foto te klikken.

Tips:

• gebruik liggende foto’s voor het overzicht (op de minisite kunt u ook staande foto’s kwijt)
  • gebruik de grootste foto’s die u heeft - we verkleinen de foto automatisch vóórdat u de foto verzendt.
  • garbage in = garbage out, met andere woorden, een slechte foto wordt nooit mooier of beter.

U kijk waarschijnlijk naar een oude versie van onze site.
Uw browser bevat een buffer geheugen (cache) die kopieen maakt van de sites die u bezoekt.
U kunt als eerste proberen of de toetscombinatie Control+Shift+R werkt.
Houdt de toetsen Ctrl én Shift tegelijktijdig ingedrukt en druk dan even kort op de R toets.

Als u daarna nog steeds verouderde informatie te zien krijgt dan komt dat door buffer geheugens op onze servers, deze worden automatisch elke 4 uur geleegd. U kunt dus het beste het later nog eens proberen.

• Als u de optie ‘Kaart tonen’ niet wilt gebruiken:
  • Ga naar Google Maps,
  • Zoom in op uw huisje of regio,
  • kies MENU,
  • kies KAART DELEN/INTEGREREN (of insluiten),
  • kies INTEGREREN (of insluiten),
  • KOPIEER de iframe code (begint met <iframe) en
  • plak deze vervolgens in een veld.

U kunt ook Openstreetmaps of Apple Maps gebruiken.
De breedte wordt niet automatisch op 100% gezet, dit moet handmatig gewijzigd worden.

Als u al een reserverings overzicht gebruikt waarvan een ‘widget’ beschikbaar is, dan kunt u de widget code plakken in het betreffende veld.

Als u nog geen reserverings overzicht heeft:

• Ga naar JustaTag.com
  • Open een account
  • In het dashboard van JustaTag Reservations kunt u de data waarop u reeds gasten heeft invoeren.
  • Door eenmalig een code te kopieren en in uw minisite te plakken worden de wijzigingen direct zichtbaar voor bezoekers.
  • U kunt deze code ook op uw site plakken, zodat de wijzigingen ook daar direct zichtbaar zijn voor bezoekers.

Log svp in en controleer het volgende:

• In het veld ‘Internet adres van uw website’ staat uw adres
    • het adres begint met http:// of https://
    • het adres heeft een naam en een uitgang, zoals bijv. domein.com
    • er staan geen spaties in het adres

Als u hierna met de knop ‘volgende stap’ naar de laatste pagina in het dashboard gaat en vervolgens op ‘Publiceren’ klikt dan worden de eventuele wijzigingen gepubliceerd.

Het kan wel enkele uren duren voordat u deze wijzigingen te zien krijgt - zie svp ‘Wijziging niet zichtbaar’ voor meer uitleg.

Op een PLUS vermelding/minisite kunt u in bijna alle velden ook MARKDOWN en HTML code gebruiken.

Een eenvoudige uitleg van Markdown vindt u op:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Markdown

Een HTML voorbeeld:
U kunt bijv. als volgt een link maken:
<a href=“https://www.doyouhavearoom.com/prijzen-en-beschikbaarheid/”>Klik hier voor beschikbaarheid en prijzen</a>

(een duidelijker uitleg is te vinden op: https://www.w3schools.com/html/html_links.asp )

Let op: javascript kan NIET worden opgenomen vanwege technische redenen.

Gebruik hiervoor svp uw desktop browser (bijv. Firefox, Chrome of Safari) of iPad en niet uw mobiele telefoon of uw Android Tab.

• Ga naar een huisjes site, bijv. https://www.huisjes.net
  • Klik dan op LOGIN rechts onderin het scherm.
  • Op het scherm hierna kunt u uw loginnaam en password invoeren. Dit heeft u per email ontvangen.
  • Als u niet kunt inloggen: probeer de naam en het password te kopieren en plakken.

Als het probleem aanhoudt -> klik op HELP onderin het scherm.

Commerciële vragen

We financieren de ontwikkeling en het instand houden van het gratis platform met optionele aanvullende diensten tegen betaling.
Wij vragen geen geld voor de basis functionaliteit van het platform, geen percentage per boeking en hanteren ook geen toeslagen voor uw huurders.
Als u gebruik maakt van onze betaalde diensten krijgt u in ruil voor uw betaling de aangeboden dienst én support u het gratis platform.
Naar onze mening een win-win situatie.

We financieren de ontwikkeling en het instand houden van het gratis platform met optionele aanvullende diensten tegen betaling.
Denk aan ons beschikbaarheidsoverzicht, een plus vermelding op het platform, een professionele website, en binnenkort meer.
Wij vragen geen geld voor de basis functionaliteit van het platform, geen percentage per boeking en hanteren ook geen toeslagen voor uw huurders.
Als u gebruik maakt van onze betaalde diensten krijgt u in ruil voor uw betaling de aangeboden dienst én support u het gratis platform.
Naar onze mening een win-win situatie.

Nee, bij een gratis Basic vermelding is het zelfs een voorwaarde.
Bij de Plus vermelding kunt u zoveel links plaatsen als u wilt.

Een Plus vermelding krijgt een hogere positie in de lijst ten opzichte van een gelijkwaardige gratis vermelding.
In tegenstelling tot andere platforms is de volgorde van de weergave bij ons verder volstrekt willekeurig en worden gratis vermeldingen NIET per definitie onder betaalde vermeldingen getoond.
U kunt dit zelf eenvoudig controleren: refresh de cache van uw browser en u ziet steeds andere, ook gratis, treffers bovenaan staan.

Gefeliciteerd!
U kunt tot wel 17% van uw jaaromzet besparen door uw object(en) op ons platform aan te bieden.
Alleen hier: Geen maandelijkse kosten én geen percentages per boeking én geen toeslagen voor uw huurders!

• U kunt gebruik maken van onze betaalde aanvullende diensten.
  • U kunt uw collega verhuurders wijzen op dit nieuwe platform.
  • U kunt potentiele huurders wijzen op dit nieuwe platform.

Als verhuurder profiteert u van meer boekingen via ons platform omdat u geen percentages meer hoeft af te dragen én omdat uw prijzen niet verhoogd worden met toeslagen.

Als u gebruik maakt van onze betaalde diensten krijgt u in ruil voor uw betaling de aangeboden dienst én support u het gratis platform.
Naar onze mening een win-win situatie.

Support ons gratis platform zodat u straks blijvend tot wel 17% per boeking bespaart!